Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z rabarbarem i kruszonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 20 dkg
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 2-3 łyżki
woda zimna 3-4 łyżki

rabarbar

rabarbar 2 łodygi
cukier kryształ 3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

kruszonka

margaryna 10 dkg
orzechy włoskie 10 dkg
mąka pszenna 3/4 szkl
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z rabarbarem i kruszonką

Kroki postępowania

1
Rabarbar pokroić, dodać ocet, cukier i cukier waniliowy, wymieszać odstawić do lodówki do zamarynowania, najlepiej na całą noc.
Z podanych składników przygotować ciasto i wykleić nim formę do tarty (26 cm). Na cieście rozłożyć osączony z sosu rabarbar.
Krok 1 - Tarta z rabarbarem i kruszonką foto
2
Sok przelać do garnka i zredukować. Margarynę rozpuścić i dodać do niej orzechy, mąkę i cukier. Wymieszać i wyłożyć na rabarbar. Polać zredukowanym sokiem.
Krok 2 - Tarta z rabarbarem i kruszonką foto
3
Zapiekać przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Tarta z rabarbarem i kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 10.01.2015 17:24
Mniam! Cudna!
Ola1young 10.01.2015 14:56
pyszne danie
Agata3 10.01.2015 14:56
juz czekam na rabarbar :)
Sroczka 10.01.2015 13:43
Z chęcią zjadłabym kawałek.
wwwiolka 10.01.2015 13:28
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak