Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z czosnkiem i pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gram
ząbki czosnku 2 sztuki
cebulka 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
oregano
bazylia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z czosnkiem i pomidorami

Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować na chrupko w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na sitku przelać zimną wodą.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju, dodać oregano pieprz i sól do smaku.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Włożyć fasolkę i połowę bazylii. Wymieszać, zdjąć z ognia. Na talerzu posypać resztą bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 14.01.2015 18:02
taką fasolkę lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak