Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka kurza duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
cebula biała 250 g
boczek 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
masło 1/2 łyżeczka

Porada

Duszona wątróbkę podaję posypaną suszonym lubczykiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka kurza duszona

Cebulę obrać i pokroić razem z boczkiem w kostkę.
Na patelni podsmażyć boczek z masłem, dodać cebulę.
Całość zalać wodą. Dodać oczyszczoną i umytą wątróbkę.
Dusić do miękkości około 20 minut.
Na końcu doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak