Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czekoladowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
czekolada gorzka 50 gram
mleko 250 ml
kakao 1,5 łyżki
mąka 3 łyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czekoladowy

Kroki postępowania

1
W garnuszku zagotować mleko z cukrem waniliowym, dodać pokruszoną czekoladę, mieszać do momentu rozpuszczenia.
Krok 1 - Suflet czekoladowy foto
2
W innym garnuszku z masła i mąki zrobić zasmażkę, następnie dodać rozpuszczoną czekoladę. Powstałą masę zagotować, po czym odstawić do wystudzenia.
Krok 2 - Suflet czekoladowy foto
3
Żółtka kolejno dodawać do masy czekoladowe, powoli mieszając. Natomiast białka ubić z cukrem, na koniec dodać kakao. Następnie powoli połączyć ze sobą - masę oraz białka.
Krok 3 - Suflet czekoladowy foto
4
Sześć kokilek wysmarować masłem i wypełnić masą czekoladową - do 2/3 wysokości.
Krok 4 - Suflet czekoladowy foto
5
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 min z funkcją termoobiegu. Podawać na ciepło, posypane cukrem pudrem lub tartą czekoladą.
Krok 5 - Suflet czekoladowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.01.2015 10:12
wyśmienite, wyższa szkola jazdy
tytka 17.01.2015 22:51
piekny suflet
Anna169Hosz 17.01.2015 21:57
Cudny, aż ślinka cieknie!
Lis 17.01.2015 20:08
Wygląda cudownie:)
marzut 17.01.2015 19:19
super przepis :)
wyattearp 17.01.2015 19:16
rewelacja !!
IwonaDD 17.01.2015 18:46
idealny!!!!!!!
aginaa 17.01.2015 18:45
pyszny deserek
Lucan 17.01.2015 18:43
trafiły na listę "to do"
IKrakowianka 17.01.2015 18:32
wygląda idealnie
Grazyna0211 17.01.2015 18:26
to jest pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak