Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

inycza pierś duszona z żurawinami i jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś indycz 1500 gram
żurawiny 500 gram
sól, pieprz do smaku
sok jabłkowy 200 mililitrów
jabłko kwaśne 500 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: inycza pierś duszona z żurawinami i jabłkami

Mięso myjemy,nacieramy solą i pieprzem.Ułożyć w brytwanie na połowie umytybh żurawin i jabłek wcześniej obranych i pokroionych w ćwiartki. Reszte owoców wsypujemy na wierzch. Podlac sokiem piec 1.5 godziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 21.01.2011 22:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak