Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z duszonymi warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
papryka czerwona 0,5 szt
cukinia 1 mała
fasolka szparagowa 100 g
kasza pęczak 200g ugotowana
suszone pomidory z czosnkiem 1lyzka i bazylią
olej 2lyzki (zalewa z pomidorów)
oregano 0,5 lyzeczki
sól . do smaku
Pieprz biały mielony Prymat . do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z duszonymi warzywami

Kroki postępowania

1

Cebulę obrać i posiekać drobniutko. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i również pokroić.
Krok 1 - Pęczak z duszonymi warzywami foto
2

Na patelnię wlać olej (zalewa z suszonych pomidorów), wrzucić cebulkę i zeszklić. Następnie dodać czerwoną paprykę, przesmażyć. Cukinię umyć dokładnie, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż na 4 a następnie w plasterki.
Krok 2 - Pęczak z duszonymi warzywami foto
3
Wsypać cukinię na patelnię, dodać przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem, zioła i sól. Dusić na małym ogniu aż warzywa lekko zmiękną.
Krok 3 - Pęczak z duszonymi warzywami foto
4

Fasolkę wrzucić na wrzątek, gotować 5 minut, odcedzić. Dodać na patelnię. Dorzucić pęczak i wymieszać. Podgrzewać razem przez chwilę.
Krok 4 - Pęczak z duszonymi warzywami foto
5

Podawać jako samodzielną potrawę lub z dodatkiem mięsa
Krok 5 - Pęczak z duszonymi warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.01.2015 13:12
apetyczne :D
pajbek 16.01.2015 20:36
Pyszne :-)
Skotka 16.01.2015 20:29
pyszny obiad:)
fotoviderek 16.01.2015 20:03
Jedzonko wspaniałe :)
Konczi 16.01.2015 19:47
pyszna kasza :)
RenataZ-et 16.01.2015 18:49
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak