Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z włoskiej kapusty z dynią

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 mała
cebula 1 sztuka
por (biała część)
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
boczek wędzony 200 gram
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 2,5 litra
koperek
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z włoskiej kapusty z dynią

Kroki postępowania

1
Kapustę posiekać, zalać wodą, gotować 10 minut. Odcedzić.
Krok 1 - Kapuśniak z włoskiej kapusty z dynią         foto
2
Obraną dynię pokroić w kostkę.
Krok 2 - Kapuśniak z włoskiej kapusty z dynią         foto
3
Pora i cebulę pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę w plasterki.
Krok 3 - Kapuśniak z włoskiej kapusty z dynią         foto
4
Pomidory zetrzeć na tartce, bez skórki.
Krok 4 - Kapuśniak z włoskiej kapusty z dynią         foto
5
Boczek pokroić w paski i usmażyć na rumiano. Dodać pokrojone warzywa ( bez dyni i pomidorów) i przyprawy. Razem dusić na wolnym ogniu ok 10 minut.
Przełożyć do garnka z kapustą, dodać wodę z kostką i gotować do miękkości warzyw.10 minut przed końcem gotowania dodać dynię. Gdy dynia będzie miękka dodać pomidory i zagotować. W razie potrzeby doprawić. Przed podaniem posypać koperkiem.
Krok 5 - Kapuśniak z włoskiej kapusty z dynią         foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.01.2015 14:18
wygląda bardzo smacznie
2milutka 16.01.2015 10:44
pyszna klasyka!
Ewelina1991 16.01.2015 09:53
pyszny kapuśniak
Renataj 16.01.2015 09:29
Ale apetycznie wygląda aż człowiek robi się głodny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak