Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
fasola Jaś 25 dag
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
Majeranek suszony Prymat
cząber
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Kminek mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z kurczakiem

Fasolę namoczyć w wodzie na noc. Odlać wodę i wlać świeża. Fasolkę gotować na małym ogniu, dodając majeranek i cząber. Kurczaka umyć, pokroić i podsmażyć na oleju razem z pokrojona cebulą. Kiedy fasolka lekko zmięknie dodać kurczaka i cebulę. Kolejno dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek, sól i pieprz. Sprawdzać ilość wody, jeśli znacznie się wygotuje - dolać. Na końcu dodać przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.01.2015 06:58
Z kurczakiem jeszcze nie robiłąm
Mama niejadka 14.01.2015 20:59
Zjadła bym :)
pajbek 14.01.2015 19:56
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak