Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona w cebuli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula biała 9 szt
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat (przyprawa)
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
woda 300 ml
kostka mięsna wołowa 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona w cebuli

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka z odrobiną oleju i dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach wlewamy bulion (woda z kostkami wołowymi), doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 7 minut.
Krok 1 - Karkówka duszona w cebuli foto
2
Plastry karkówki przyprawiamy przyprawą do karkówki.
Krok 2 - Karkówka duszona w cebuli foto
3
Panierujemy w jajku z odrobiną soli i pieprzu oraz bułce tartej. Każdy plaster podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Karkówka duszona w cebuli foto
4
W naczyniu żaroodpornym układamy połowę cebuli. Następnie obsmażone mięso i resztę cebuli. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 60 minut.
Krok 4 - Karkówka duszona w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 14.01.2015 17:28
Mniam, pyszny i konkretny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak