Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa rolada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 0,5 szkl
jabłka 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mąka 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa rolada

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, układamy je na blaszce o wymiarach 25/36 wyłożonej pergaminem, na nie wylewamy ciasto. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Wyciągamy, ściągamy pergamin i zwijamy w ścierkę. Wierzch dekorujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 15.01.2015 15:21
proste i fajne
irenka 13.01.2015 19:50
pyszne ciacho,super pomysł
Janina 13.01.2015 18:12
Bardzo lubię, szybkie ciastko;)
agnieszka214 13.01.2015 16:34
bardzo fajny pomysł warty wypróbowania
Sroczka 13.01.2015 15:22
Pyszna ta rolada, zjadłabym kawałek.
Ewelina1991 13.01.2015 15:15
prosty smaczny wypiek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak