Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka bez pieczenia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa kokosowa

mleko 2 szkl
wiórki kokosowe 10 dag
cukier 2/3 szkl
margaryna 10 dag
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Masa porzeczkowa

galaretka brzoskwiniowa 1 szt
sok porzeczkowy 0,5 szkl
bita śmietana w proszku 1 szt

Masa z kajmakiem

masa kajmakowa 1 szt
margaryna 15 dag

Dodatkowo

krakersy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka bez pieczenia

Masa kokosowa:
Jedną szklankę mleka gotujemy z cukrem i kokosem. Pozostałe mleko mieszamy z mąkami. Gotujemy budyń, studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Masa porzeczkowa:
Śnieżkę przyrządzamy jak napisane na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w soku i gdy będzie gęstnieć mieszamy z ubitą śnieżką.
Masa z kajmakiem:
Margarynę miksujemy i łączymy z kajmakiem.
Przełożenie:
Krakersy- masa kokosowa- krakersy- masa z kajmakiem- krakersy- masa porzeczkowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 15.01.2015 15:21
och moje smaki
misia53 13.01.2015 23:45
świetna propozycja
RenataZ-et 13.01.2015 20:11
bardzo fajne ciasto
irenka 13.01.2015 19:51
pyszne słodkości
mirosława4 13.01.2015 19:19
apetyczne to ciacho !
engie23 13.01.2015 19:07
apetycznie wygląda
soovka 13.01.2015 18:10
Jutro próbuję!
Janina 13.01.2015 18:09
Oj, ale pyszności;)
Jadwiga/Jaga85 13.01.2015 16:43
Pysznie i pięknie podane!
agnieszka214 13.01.2015 16:33
musi byc smaczne
Michał2 13.01.2015 16:30
same pyszności
Stenka 13.01.2015 15:18
smaczne ciasto
Ewelina1991 13.01.2015 15:15
rewelacyjny smak!!!
Ola1young 13.01.2015 15:02
apetyczna ten deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak