Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane sakiewki z karczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
cebula 2 szt
kiełbasa zwyczajna 1 szt
ser żółty 10 dag
pietruszka zielona 1/2 pęczka
Musztarda sarepska Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
przyprawa do potraw do smaku

Porada

Rozbijanie mięsa przy pomocy foli zapobiega rozrywaniu się mięsa. Sakiewki wg uznania można wykonać również z piersi kurczaka lub indyka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane sakiewki z karczku

1. Mięso oczyścić, pokroić w plastry ok 1 cm.
2. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kosteczkę, wymieszać ze sobą.Ser żółty pokroić w plasterki, a pietruszkę zieloną drobno posiekać.
3. Pokrojone w plastry mięso rozbić za pomocą tłuczka przy użyciu foli.
4. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, posypać solą i pieprzem. Na jednej ze stron posypać wymieszaną cebulę z kiełbaską, posypać pietruszka zieloną i na wierzch nałożyć plasterek sera żółtego.
5. Zawinąć drugą stroną mięsa i spiąć wykałaczkami.
6. Mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Posypać po wierzchu wegetą, pieprzem , papryka słodką i ostrą. Podlewać wodą co jakiś czas. Do smażenia można dodać kilka gałązek zielonej pietruszki lub zielonej części selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.12.2015 09:59
smaczny pomysł, smaczne sakiewki
anka1988 16.01.2015 11:59
dziękuję miło mi czytać takie komentarze ;)
Wacław 12.01.2015 11:46
pyszny obiad
Renataj 12.01.2015 11:38
Uwielbiam takie zawijasy z karkówki:)
Wiesława1 12.01.2015 11:05
Super mięsko
kasiaw 11.01.2015 21:40
polecam są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak