Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane żeberka z kiszoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
kapusta kiszona 1 kg
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane żeberka z kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
Żeberka opłukać i obsypać papryką słodką, solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić na 1 h do lodówki.
Krok 1 - Zapiekane żeberka z kiszoną kapustą foto
2
Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć żeberka z obu stron.
Krok 2 - Zapiekane żeberka z kiszoną kapustą foto
3
Kapustę wypłukać w wodzie i odcisnąć.
Krok 3 - Zapiekane żeberka z kiszoną kapustą foto
4
Do naczynia żaroodpornego włożyć na spód trochę kapusty, następnie żeberka i przykryć pozostałą kapustą. Na wierzch polać tłuszczem od smażenia żeberek. Przykryć pokrywką żaroodporną.
Krok 4 - Zapiekane żeberka z kiszoną kapustą foto
5
Piec przez 1,5 h w temp. 180 stopni. Gotowe!
Krok 5 - Zapiekane żeberka z kiszoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 12.01.2015 10:44
smaczne danie
IKrakowianka 11.01.2015 20:18
rewelacyjne danie
Skotka 11.01.2015 18:45
Pycha obiad, też dziś taki miałam:)
Megg 11.01.2015 17:41
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak