Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe

Mięso opłukać, osuszyć i podzielić na plastry. Rozbić młotkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na talerzu roztrzepać jajka, na drugim talerzu nasypać bułkę. Plastry obtoczyć w jajku, następnie w bułce. Na rozgrzanym oleju smażyć na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 11.01.2015 20:37
zjadłoby się
sloneczko1 11.01.2015 20:21
przepis który każdy powinien znać;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak