Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina marynowna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 2 kg
wino czerwone 0,5 l
cytryna
cebula
marchew 2
seler 1 plaster
pietruszka 1
ziele angielskie
Owoc jałowca cały Prymat sztuk
Goździki całe Prymat 2
ząbek czosnku
Liść laurowy suszony Prymat
imbir 0,5 łyzeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina marynowna

Mięso włożyć do kamiennego garnka,dodac pokrojoną cebulę i startą na tarce włoszczyznę.Zalać marynata z wina z sokiem z cytryny i resztą przypraw.Mięso marynować dwa dni.Trzeba je obrać co jakiś czas.Potem pokroić mięso na plastry,posmarować tłuszczem i smażyc na grillu.Podlewac je co jakiś czas marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak