Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z boczkiem w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

parówki 6 sztuk
boczek wędzony 12 plasterków
olej do smażenia 200 ml

Panierka

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z boczkiem w panierce

Kroki postępowania

1
Parówki obieramy z foli. Boczek kroimy na cienkie plasterki.
Krok 1 - Parówki z boczkiem w panierce foto
2
Parówki owijamy dwoma plasterkami boczku.
Krok 2 - Parówki z boczkiem w panierce foto
3
Jajka roztrzepujemy w głębokim talerzu z dodatkiem soli i pieprzu. W drugim talerzu umieszczamy bułkę tartą. Parówki owinięte boczkiem obtaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Parówki z boczkiem w panierce foto
4
Na patelni rozgrzewamy 200 ml oleju. Na rozgrzanym oleju umieszczamy obtoczone w jajku i bułce parówki. Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor. Najlepiej zacząć smażenie od miejsca łączenia się boczku, nie będzie się wtedy odklejał boczek od parówki.
Krok 4 - Parówki z boczkiem w panierce foto
5
Po usmażeniu zdejmujemy parówki z patelni i kroimy na mniejsze kawałki. W każdy kawałek wbijamy wykałaczkę, dzięki temu parówka nie obklei się od boczku. Można podawać je na ciepło, jak i na zimno.
Krok 5 - Parówki z boczkiem w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.07.2015 08:30
no rewelacja podwójnie mięsne parówki
berys18 03.01.2015 16:11
bardzo fajny pomysł
Ola1young 03.01.2015 15:39
lubie takie jedzonko
smakołyk 03.01.2015 14:46
Smakowicie wyglądają, a może do tego uduszone pieczarki, ser żółty i do piekarnika? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak