Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 0,25 łyżeczki
kostka rosołowa 1 szt
marchew
pietruszka
seler 0,5 szt
natka pietruszki 1 pęczek
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Do garnka wlewamy litr wody, dodajemy kostkę rosołową i kucharka, gotujemy. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do gotującego się bulionu. Obrane pieczarki dusimy razem z cebulką, kucharkiem i olejem ok. 15 minut. Dodajemy do gotującej się zupy. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak