Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka faszerowana jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
cebula 2 szt
jabłka 6-8 szt
rozmaryn
majeranek
czosnek 3 ząbki
imbir starty 4 cm
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka faszerowana jabłkami

Kaczkę (bez wnętrzności) umyłam, pozbawiłam resztek piór itp.
Jabłka obrałam ze skórek, pozbawiłam pestek, pokroiłam na mniejsze części i posypałam solą i majerankiem. Nadziałam kaczkę.
Mięso ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Natarłam potarkowanym imbirem, posypałam solą, pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Obłożyłam obraną i pokrojoną w krążki cebulą i resztkami jabłek.
Piekłam przez ponad 1,5 godziny w 190 stopniach. Do zrumienienia. Co jakiś czas polewając wytopionym tłuszczem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 03.01.2015 11:31
Bardzo fajny przepis.
Aleksandra/Olcia 02.01.2015 19:39
mniam mniam
Anna169Hosz 02.01.2015 19:17
Kaczuszka palce lizać!
malaczarna23 02.01.2015 18:52
ale bym zjadła taką kaczuszkę :)
aginaa 02.01.2015 18:37
pyszna kaczucha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak