Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 szt
bita śmietana 1 szt
śmietana 30% 0,5 litra
cukier wanilinowy 1 opakowanie
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z bitą śmietaną

Galaretkę zalewamy 2 szkl wrzącej wody. Mieszamy i studzimy. Następnie rozlewamy do salaterek i dajemy do lodówki. Do kremówki dajemy bitą śmietanę z dodatkiem cukru waniliowego i ubijamy na sztywno. Na przygotowane galaretki dajemy ubitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak