Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
śmietana 30% 250 ml
masło 3,5 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym

Wątróbkę oczyszczam, myję i przekładam na patelnię. Dodaję masło. Smażę około 5 minut. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Pieczarki z cebulą dodaję do wątróbki. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Smażę na małym ogniu 10 minut. Wątróbkę zalewam śmietaną. Duszę około 10-15 minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem, ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 08.01.2015 19:45
przepyszne danie :-)
jola91 08.01.2015 19:06
Świetnie przygotowana wątróbka
Pietruszka 08.01.2015 14:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak