Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z porem, fasolą i ogórkiem konserwowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
jajko 4 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórek konserwowy 5 szt
majonez 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z porem, fasolą i ogórkiem konserwowym

Pora obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do osolonego wrzątku i parzyć pod przykryciem około 10 minut. Odcedzić. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą połączyć. Majonez wymieszać z solą oraz pieprzem i polać nim sałatkę. Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 08.01.2015 19:26
Super :-)
adelajda 08.01.2015 16:02
Sałatka jak dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak