Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z szynką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 10 dkg
ser żółty 5-10 dkg
pieczarki 20 dkg
pieczywo tostowe 3-4 szt kromki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
masło
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z szynką i pieczarkami

Pieczarki oczyścić , drobno pokroić i poddusić na maśle dodając sól i pieprz , odstawić aby wystygły. Szynkę pokroić w paski . Ser żółty zetrzeć na tarce . Kromki chleba tostowego posmarować masłem. Ułożyć na nich szynkę pokrojoną w paski , następnie wyłożyć na nią pieczarki. Wierzch kromek posypać startym żółtym serem . Kromki piec w nagrzanym opiekaczu przez 5-7 minut. Przed podaniem polać keczupem łagodnym lub pikantnym wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.07.2015 14:10
bardzo takie lubię
gusia1000 21.01.2015 00:23
domowe najlepsze.
mysza75 08.01.2015 14:54
jakie dobre bardzo lubię tosty
Krystyna32 08.01.2015 13:42
bardzo smaczne
jasiek 08.01.2015 12:28
proste i smaczne
Joannasz3190 08.01.2015 12:19
Lubię takie :)
sloneczko1 08.01.2015 10:43
Takie domowe zapiekanki. Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak