Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z grzybami na powidle

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 1/2 kg
buraki ćwikłowe 75 dag
grzyby suszone 5 szt
powidła śliwkowe 1 łyżka
cebula biała 1 szt.
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
zakwas buraczany 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z grzybami na powidle

Wykonanie:
Buraki dokładnie umyć i upiec w piekarniku, a grzybki umyć i namoczyć. Kości zalać zimną wodą i gotować razem z grzybkami, następnie wywar przecedzić. Grzybki pokroić i włożyć do czystego wywaru . Upieczone buraczki obrać, zetrzeć na grubej tarce i dodać do wywaru razem z powidłem. Cebulę drobniutko pokroić, usmażyć złociście na smalcu razem z mąką. Dodać do wywaru, wlać zakwas buraczany i przyprawić do smaku. Całość zagotować i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.01.2015 18:58
apetyczny
idealme 07.01.2015 16:07
dobra zupka
marcia7 07.01.2015 15:45
bardzo ciekawy barszcz
mirosława4 07.01.2015 15:44
smaczniutki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak