Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z ogórkiem konserwowym i żółtym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 porcji
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
pieczarki 100 g
ogórki kiszone 3 ogórki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z ogórkiem konserwowym i żółtym serem

Ogórki kroimy w paski. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Schab podzielony na 6 porcji rozbijamy na płaty. Na płatach układamy ogórki i ser żółty. Każdy płat zwijamy, a następnie spinamy wykałaczkami. Jajka roztrzepujemy widelcem. Płaty schabu doprawiamy solą i pieprzem. Schab obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 06.01.2015 20:14
@Maria 70 pomyliłam się, poprawiłam na roladka :)
luna76 06.01.2015 18:12
fajny pomysł :)
Maria 70 06.01.2015 16:16
Smaczne danie, ale mogłaś napisać np."Mój de volaille" ,bo prawdziwy to pierś z kurczaka i masełko. Idąc do restauracji spodziewam się klasyki pod tą nazwą, a niestety podają różne wersje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak