Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z pieczonej żółtej papryki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 3 duże
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżeczki
marchewka 1 szt
bulion 3 szkl
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z pieczonej żółtej papryki

Paprykę pokroiłam w ósemki, wyjęłam pestki, posypałam solą i wiórkami (2 łyżek) masła i upiekłam w 180 stopniach (jakieś 25 minut).
Bulion z marchewką zagotowałam. Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na 1 łyżce masła.
Z papryki zdjęłam skórki, włożyłam do bulionu, dodałam cebulkę i czosnek. Doprawiłam. Gotowałam kilka minut a potem zmiksowałam.
Podałam z drobiowymi pulpecikami i pietruszką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.01.2015 14:30
smacznie się zapowiada
aisoglam 05.01.2015 12:00
Pychoteczka :)
marzut 05.01.2015 10:53
ciekawy przepis :)
Rysia 05.01.2015 08:42
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak