Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z pieczarkami marynowanymi

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
pieczarki marynowane 0,5 słoika
por . kawałek
majonez 2 lyzki
musztarda 1 lyzeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat . dos maku
Pieprz czarny mielony Prymat . do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z pieczarkami marynowanymi


Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Pokroić w kostkę i wrzucić do miski.

Pieczarki osączyć dokładnie z zalewy, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do jajek.

Do jajek i pieczarek dodać majonez, musztardę, doprawić solą i obficie pieprzem.

Por oczyścić, posiekać w kostkę. Wrzucić do miski. Wymieszać całość dokładnie i wstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 05.01.2015 11:21
Pyszności :)
Renata9 05.01.2015 08:58
pyszna sałatka
Beatris 04.01.2015 22:24
Apetyczna sałateczka:)
Kuchenka 04.01.2015 21:08
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak