Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki korzenne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
margaryna 15 dag
miód 13 dag
cukier 13 dag
jajko 3 sztuki
kakao 15 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki korzenne

Kroki postępowania

1
W garnuszki rozpuścić miód z margaryną. Do tej masy (już przestudzonej) dodać utarte jajka z cukrem. Dokładnie wymieszać. Dodać do miski pozostałe składniki i wyrobić ciasto. To ciasto, które powstanie włożyć do lodówki (lub zamrażarki - 30 minut) na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć pokroić na 3 części i rozwałkować na ok. pół centymetra. Wykrawać ciasteczka. Piec ok. 15 minut w 175 st.
Krok 1 - Pierniczki korzenne foto
2
Można przygotować lukier do dekorowania: 1 białko wymieszać z 6 łyżkami cukru pudru i dekoruj.
Krok 2 - Pierniczki korzenne foto
3
Po upieczeniu ostudzić i ozdobić wg uznania.
Krok 3 - Pierniczki korzenne foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 04.01.2015 20:35
pyszne pierniczki,lubię korzenne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak