Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po rosyjsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4
majonez 2-3 łyżki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
ziele angielskie 5 ziaren
cebula czerwona 2
korniszony 2
jabłko kwaśne 2
koperek
sok z cytryny
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po rosyjsku

Śledzie mocz 30 minut w zimnej wodzie. Koperek umyj, odłóż kilka gałązek do dekoracji, resztę posiekaj. Korniszony pokrój w drobna kostkę. Majonez połącz ze śmietaną. Dołóż 5 rozgniecionych ziaren ziela angielskiego, siekany koper i korniszony. Następnie cebule pokrój w piórka, jabłka w drobną kostkę ze skórką , dodaj do sosu. Śledzie osącz i pokrój w większe kawałki, także dodaj do sosu. Całość przypraw pieprzem, solą, skrop sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.Na koniec udekoruj koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.12.2014 16:02
Coś dla mnie :-)
Habibi 26.12.2014 12:04
bardzo lubię takie śledziki, ale dodaję kiszone ogórki zamiast korniszonów
norweska20 25.12.2014 19:11
śledzik pychotka
jasiek 25.12.2014 17:22
dobry w poście
Megg 25.12.2014 17:00
Uwielbiam śledziki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak