Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe muszelki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 20 muszli
szpinak mrożony 450 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
woda 1/2 szklanki
ser żółty 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe muszelki

Kroki postępowania

1
Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i rozkładamy pojedynczo, by woda z nich wypłynęła.
Krok 1 - Szpinakowe muszelki foto
2
Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak i zalewamy wodą. Smażymy od czasu do czasu mieszając 10 minut.
Krok 2 - Szpinakowe muszelki foto
3
Następnie doprawiamy rozdrobnionym czosnkiem, pieprzem i solą. Na koniec dodajemy starty ser i mieszamy.
Krok 3 - Szpinakowe muszelki foto
4
Muszle nadziewamy naszą szpinakową masą.
Krok 4 - Szpinakowe muszelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.01.2015 14:47
smaczne i zdrowe
R'n'G Kitchen 23.12.2014 13:08
Apetycznie prezentują się. Mniam!
Kluska_87 22.12.2014 20:10
super jedzonko
Agata3 22.12.2014 17:29
i ten szpinak, pycha :)
halina17 22.12.2014 16:55
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak