Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z białek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 7 sz
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 1 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
woda 4 łyżki
kawa mielona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z białek

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 1 - Babka z białek foto
2
DO ubitych białek dodać po łyżce cukru.
Krok 2 - Babka z białek foto
3
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do białek
Krok 3 - Babka z białek foto
4
Następnie wlać olej i wodę. Ciasto podzielić na 2 równe części
Krok 4 - Babka z białek foto
5
Do jednej części dodać 2 łyżki mąki i wymieszać/
Krok 5 - Babka z białek foto
6
Do drugiej dodać 2 łyżki kawy mielonej i wymieszać
Krok 6 - Babka z białek foto
7
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i obsypać bułkę tartą wylać najpierw jasne ciasto a na nie ciasto z kawą. Piec 40 minut w temp 180 stopni.
Krok 7 - Babka z białek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 25.12.2014 12:07
takie ciasta bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak