Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i brzoskwiniami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 200 g (w kształcie ryżu)
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
brzoskwinie w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 4
sos 3 łyżki (chrzanowego)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem i brzoskwiniami

Makaron gotujemy al dente ,studzimy. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,kroimy w kostkę. Groszek ,kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy ,brzoskwinie kroimy w dużą kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i razem z sosem chrzanowym dokładnie ze sobą łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.12.2014 20:31
ciekawy przepis :)
Mira85 21.12.2014 16:15
pyszne połączenie smaków
Adam/ZUB3R 21.12.2014 16:06
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak