Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane żeberka pieczone w warzywach
Kroki postępowania
Całość przekładamy w rękaw do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez ok. 60-70 minut.
żeberka wieprzowe | 700 gram |
marchew | 2 średnie |
pietruszka | 1 korzeń |
seler korzeniowy | kawałek |
por (biała część) | 1 sztuka |
sól | |
pieprz |
koncentrat pomidorowy | 4 łyżeczki |
miód płynny | 2 łyżeczki |
oliwa | 6 łyżeczek |
ocet balsamiczny | 2 łyżeczki |
woda | 100 ml |
natka pietruszki | 1 łyżka posiekanej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: