Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chili con carne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 4 szt
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
czosnek 4 ząbki
bulion 2 szkl
pomidory 4 szt
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
papryczka chilli 2 łyżeczki
margaryna do smażenia 4 łyżki

Porada

Ilość papryki chili należy dostosować do tego jak ostre lubimy potrawy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chili con carne

1. Kurczaka pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu.
2. Czosnek zgnieść za pomocą noża, pokroić w drobniutką kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na złoty kolor na tłuszczu, pod koniec dodać czosnek.
3. Papryki pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu.
4. Przyrumienioną cebulkę z czosnkiem oraz przysmażoną paprykę dodać do kurczaka.
5. Do potrawy dodać kukurydzę wraz z zalewą, gotować ok 15 min.
6. Wlać rosołek oraz dodać odcedzoną fasolę czerwoną.
7. Po chwili dodać sparzone i pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, jarzynką oraz papryką chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak