Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
skrzydełka kurczaka 1 szt
wołowina z kością 200 g
bułka 1 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
margaryna do smażenia 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Porada

Bułkę można namoczyć w mleku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne mielone

1. Mięso ugotować. (Ja gotuję wraz z warzywami, po czym uzyskuję bulion na obiad).
2. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso zmielić wraz z cebulą, pod koniec zmielić również bułkę namoczoną w wodzie, dodać jajko i przyprawy, dobrze wymieszać. Formować kotleciki.
3. Kotleciki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak