Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z curry i kiszonym ogórkiem
2. Zlepiamy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 6-7 minut z każdej strony aż ładnie się zrumienią.
mięso mielone wieprzowe | 1 kg |
ogórki kiszone | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
cebula biała | 1 mała |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka+do obtoczenia kotletów |
curry | 1 łyżka |
przyprawa do potraw Kucharek | 1,5 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | duża szczypta |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: