Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kapusta kiszona 300 g
grzyby suszone 50 g
olej do smażenia
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
jajko 1 szt
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami

Grzyby moczymy. Kapustę płuczemy i szatkujemy. Dusimy na niewielkiej ilości oleju wraz z pokrojonymi grzybami, liściem laurowym solą i pieprzem. Studzimy. Na cieście francuskim rozkładamy farsz i zwijamy tworząc pasztecik. Układamy na blasze do pieczenia wyłożonym papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kminkiem. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.01.2015 09:41
pyszne paszteciki
Jagódka77 03.01.2015 12:27
fajne paszteciki
magda1976 02.01.2015 22:25
Super paszteciki, a jakie szybkie
Michał2 02.01.2015 12:40
smaczna propozycja:)
jagoda5913 02.01.2015 11:45
wyglądają pysznie
Ola1young 02.01.2015 11:03
oj,lubimy takie
Mniam 02.01.2015 00:10
Takie paszteciki są rewelacyjne! Smaczne i do tego nie trzeba robić ciasta :)
barbara11561 01.01.2015 22:27
Wyglądają pysznie
cooked 01.01.2015 22:18
zdecydowanie moje klimaty :)
kasiaw 01.01.2015 21:02
bardzo smaczne te paszteciki
aginaa 01.01.2015 20:45
pyszne paszteciki
marcia7 01.01.2015 20:26
pycha do barszczu
RenataZ-et 01.01.2015 19:48
bardzo lubię takie paszteciki
Anna169Hosz 01.01.2015 19:10
Apetyczna przekąska!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak