Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po cygańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zalewa słodko kwaśna

sok pomidorowy 1/2 l
ocet winny 2 łyżki
cebula biała 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej 1/2 szkl.

ryba smażona

filety z mintaja 2 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jajko 4 szt.
ogórek kiszony

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po cygańsku

Kroki postępowania

1
zalewa: olej wlewamy na patelnię, dajemy pokrojoną cebulę, sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie i dusimy na małym ogniu. dodajemy ocet i zalewamy wszystko sokiem pomidorowym.
Krok 1 - ryba po cygańsku foto
2
ryba: filet z mintaja kroimy w mniejsze kawałki, moczymy w jajku zmieszanym z solą, pieprzem, przyprawą do ryb, a następnie obtaczany w bułce tartej.
Krok 2 - ryba po cygańsku foto
3
rybę smażymy i układamy w naczyniu żaroodpornym.
zalewamy ja przygotowana zalewą słodko-kwaśną.
na sama górę potrawy dajemy drobno pokrojone ogórki kiszone.
Krok 3 - ryba po cygańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.01.2015 11:44
bardzo lubię
anemon 01.01.2015 21:42
Podaj proszę czas i temperaturę pieczenia ryby.
Anna169Hosz 01.01.2015 19:47
Danie w moim guście!
Konczi 01.01.2015 18:42
Lubię rybki w tej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak