Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 80 dkg
jajko 1 sztuka
czosnek 5 ząbków
cebula 1 sztuka
chleb 1 kromka
natka pietruszki 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodać jajko.
Krok 1 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
2
Czosnek obrać i drobno posiekać. Dodać do mięsa.
Krok 2 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
3
Cebulkę pokroić w kostkę. Dodać do mięsa.
Krok 3 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
4
Chlebek namoczyć. Odcisnąć i dodać do mięsa.
Krok 4 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
5
Natkę posiekać. Dodać do reszty składników.
Krok 5 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
6
Dodać do smaku przyprawy. Wyrobić jednolitą masę.
Krok 6 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
7
Uformować klopsiki, obtoczyć w bułce tartej.
Krok 7 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
8
Na patelni rozgrzać olej. Na nim ułożyć klopsiki. Kiedy się zrumienią odwrócić je na drugą stronę i również usmażyć.
Krok 8 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto
9
Podawać wg uznania.
Krok 9 - Klopsy z cebulką, czosnkiem i natką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 05.01.2015 15:29
Uwielbiam takie klopsiki!
ONY_za_kare 04.01.2015 12:46
dobre kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak