Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy strogonow

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane mięso z kurczaka 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
bulion 1,5 litra
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy strogonow

Kroki postępowania

1
Cebulę siekamy drobno i smażymy na oleju.
Krok 1 - Drobiowy strogonow foto
2
Pieczarki obieramy , kroimy i dusimy na maśle.
Krok 2 - Drobiowy strogonow foto
3
Do podduszonych pieczarek dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę smażyć.
Krok 3 - Drobiowy strogonow foto
4
Do warzy dodajemy podsmażoną cebulę, i mięso pokrojone w paski. Zalewamy bulionem i zagotowujemy
Krok 4 - Drobiowy strogonow foto
5
Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody.
Krok 5 - Drobiowy strogonow foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.01.2015 13:29
smacznie wygląda
Pani Domu 02.01.2015 09:21
bardzo smacznie wygląda
Jadwiga/Jaga85 01.01.2015 14:47
Super! Lubie takie zupki!
IKrakowianka 01.01.2015 12:41
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak