Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jajkiem i majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
matiasy 4
cebula 1
ogórki kiszone 2
papryka czerwona 1
majonez 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
por do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jajkiem i majonezem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do małej miseczki.
Krok 1 - Śledzie z jajkiem i majonezem  foto
2
Ogórki kiszone także kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Cebulę z ogórkiem mieszamy i przyprawiamy pieprzem. Po czym wykładamy na talerz.
Krok 2 - Śledzie z jajkiem i majonezem  foto
3
Kroimy 8 plasterków papryki, które układamy wokół talerza na ogórkach i cebuli.
Krok 3 - Śledzie z jajkiem i majonezem  foto
4
Jajka, które wcześniej gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Każdy matias przekrawamy wzdłuż na dwie części (wcześniej matiasy moczymy w wodzie ok. 3 godzin). Połówkę jajka owijamy połową matiasa i układamy na plastrze papryki.
Krok 4 - Śledzie z jajkiem i majonezem  foto
5
Jajka ze śledzikiem smarujemy majonezem. Paprykę, która nam została kroimy w drobną kostkę i posypujemy jajka. Por kroimy w cienkie paski i układamy między jajkami.
Krok 5 - Śledzie z jajkiem i majonezem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.08.2015 12:18
bardzo fajnie podane
Agata3 01.01.2015 11:32
ciekawe zestawienie smaków;)
Megg 01.01.2015 09:30
pyszności :-)
Katarzyna59 31.12.2014 21:04
ładnie podane
2milutka 31.12.2014 19:09
Pyszna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak