Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie z cebulką

5.0
(76)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 500 g
cebula 5 szt
ocet 150 ml
cukier 3 łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie z cebulką

Śledzie należy wymoczyć w wodzie jeśli są zbyt zasłone, następnie pokroić w kawałeczki. Przygotować zalewę: Do gotującej wody dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Gotujemy aż zmięknie,dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Dodajemy sól i cukier, oraz ocet. Gotową zalewę odstawiamy do wystygnięcia. Sledzie układamy w słoiku i zalewamy gotową zalewą. Zakręcamy słoik i odstawimy śledziki na minimium 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bartek 20.03.2024 12:14
Robię, zobaczymy jak wyjdą :)
Ela15 03.01.2015 12:02
lubię śledziki
migotka28 30.12.2014 23:15
uwielbiam śledziki pod każda postacią
Bernadeta1 30.12.2014 18:07
uwielbiam takie śledziki
Joannasz3190 30.12.2014 15:21
Pyszności :)
Iwona32 30.12.2014 15:20
mniam lubiętakie proste :0
w mojej kuchni 30.12.2014 15:09
dobre jedzonko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak