Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w zalewie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zalewa

woda 3 szkl
ocet 1 zkl
Musztarda francuska Prymat 1 yżka
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyzeczki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia

ryba

filet z dorsza 3 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w zalewie

zalewa
zagotować wodę z octem solą ,cukrem nastepnie dodać musztardę,ziele angielskie i lisć laurowy.
Cebule obrać pokroić w ółplasterki i delikatnie zzeszklić .Wystudzoną dodać do zalewy
Rybę umyć pokroić w mniejsze kawałki .każdy przyprawić solą i pieprzem ,obtoczyć w mace i usmażyc .Wystudzoną rybę zalać zalewą i obłozyc ccebulka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 05.01.2015 10:00
w tym roku pierwszy raz jadłam taką rybkę. Przepyszna :)
Bernadeta1 30.12.2014 18:10
lubię taką rybkę
w mojej kuchni 30.12.2014 15:10
dobre jedzonko..
Wiesława1 30.12.2014 14:27
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak