Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
papryka czerwona 1 gawałek
szalotka 3 szt
pieczarki 10 szt
por 1 kawałek
ser żółty 1 garść twardy bursztyn
natka pietruszki 2 lyżki
masło lub margaryna 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1/2 łyżeczki
sól do smaku 4 szczypty
Kminek mielony Prymat 4 szczypty
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do garnka dajemy część masła i poszatkowaną szalotkę i pokrojone 3 pieczarki, przesmażamy aż odparują soki.
Krok 1 - Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami  foto
2
Paprykę, pora kroimy na drobno, ser ścieramy na grubych oczkach.
Krok 2 - Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami  foto
3
Mięso rozbijamy na cienkie bardzo plastry i doprawiamy z każdej strony przyprawami, wcieramy je i zostawiamy na 30 min.
Krok 3 - Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami  foto
4
Zimne pieczarki mieszamy z serem, natką, pietruszką i porem
Krok 4 - Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami  foto
5
Na mięso dajemy porcję farszu, tak bysmy brzegi mieli wolne więc nie za dużo.
Krok 5 - Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami  foto
6
Mięso tak ze sobą złączamy by powstała sakiewka, możemy spiąć wykałaczkami, sznurkiem, czy takimi szpilkami specjalnymi do mięs, je się łatwo po upieczeniu wyjmuje, mięso jak się zetnie już się nie rozwali więc bez obaw można je dusić.
Krok 6 - Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami  foto
7
Do większego garnka dajemy część masła i przesmażamy mięso z każdej strony by białko się ścięło, następnie dodajemy pokrojoną cebulę i resztę pieczarek, zamykamy pokrywką i dusimy ok 45 min.
Krok 7 - Sakiewki ze schabu z serem, papryką, pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 30.12.2014 15:53
Bardzo apetycznie!
Beatris 30.12.2014 15:25
Apetycznie przygotowane mięsko:)
Ostra Na Słodko 30.12.2014 13:35
Swietne! Robię takie sakiewki , ale z piesi z kurczaka z samymi pieczarkami. Chetnie wypróbuję Twoją wersję :)
MałaMi89 30.12.2014 12:11
Muszą być pyszne! :)
Malinka 30.12.2014 11:49
Te sakiewki to rozkosz dla podniebienia :)
Pyszota 30.12.2014 11:27
super przepis
VioletoweKucharzenie 30.12.2014 09:58
robię podobnie:-)
Wafelek2601 30.12.2014 09:47
Bardzo apetyczne, robiłem, ale z samymi pieczarkami
Wiktoria29 30.12.2014 09:43
super pomysł na obiad
Renata9 30.12.2014 09:39
wyśmienite sakiewki
gosia56 30.12.2014 09:20
na pewno pyszne sakiewki;)
Ewelina1991 30.12.2014 09:12
wspaniałe sakiewki ;)
kriko 30.12.2014 09:12
muszą byc pyszne
adelajda 30.12.2014 09:02
Smaczne sakiewki !
Wiesława1 30.12.2014 08:59
Swietne danie
ilka01 30.12.2014 08:54
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak