Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w miodzie i rozmarynie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
olej 1/4 szkl
miód płynny 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 4 łyżki
sól 2 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
chili 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w miodzie i rozmarynie

Mięso z karkówki myjemy i osuszamy. W miseczce łączymy olej z miodem, rozmarynem, solą, pieprzem i chili. Bardzo dokładnie mieszamy i nacieramy całe mięso. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie, naczynie żaroodporne, w którym będziemy piec mięso, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.12.2014 22:32
rewelacyjny schab

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak