Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 500 g
woda ciepła 275 ml
sól do smaku

farsz

grzyby suszone 300 g
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybami

Ze składników na ciasto zagnieść gładkie i elastyczne ciasto.
Grzyby ugotować .Ugotowane i wystudzone grzyby przemielić w maszynce do mięsa.Cebulę obrać ,pokroić w drobną kostkę.i zeszklić na maśle ,dodać grzyby i przyprawić solą i pieprzem .Farsz wystudzić .
Ciasto rozwałkować cienko i wykrawać krążki lub kwadraty.Nakładać farsz i zlepiać uszka.Gotowe uszka ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.12.2014 09:11
Lubię takie miniaturki do barszczyku.
bartekk 29.12.2014 21:30
smaczne musi byc
Katarzyna59 29.12.2014 21:17
bardzo smaczne
olkaaa 29.12.2014 19:35
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak