Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
mleko 3,2% 1 l
koperek 2 pęczki
śmietana 18 proc 500 ml
cebula
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym

Śledzie na całą noc zalewamy mlekiem. Kroimy w mniejsze kawałki.
Śmietanę mieszamy z posiekaną cebulą i koperkiem ,doprawiamy do smaku cukrem oraz pieprzem ,dodajemy śledzie ,mieszamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia Marty 29.12.2014 16:55
Moje ulubione śledzie :D Super przepis
ada.la 29.12.2014 14:23
pyszne śledziki
Krystyna32 29.12.2014 13:54
bardzo lubię
Pyszota 29.12.2014 13:52
super przepis
Adamorek 29.12.2014 13:51
fajna przystawka
Barbara777 29.12.2014 13:16
smaczne śledziki!
AgaS10 29.12.2014 12:41
uwielbiam takie śledziki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak