Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli mung i łososia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola mung 15 dag
łosoś 1 puszka
jabłko 1 szt
jajko 2 szt
majonez 6 łyżek
musztarda 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli mung i łososia

Fasolę mung zalać wodą i odstawić na 2h. Po tym czasie odlać wodę, zalać świeżą i gotować do miękkości, a następnie odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i również pokroić w kostkę. Łososia odsączyć z zalewy i rozdrobnić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez, musztardę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.01.2015 12:59
ciekawy pomysł na sałatkę
gusia1000 02.01.2015 16:03
Dobra sałatka.
JOANNA16 02.01.2015 10:52
smaczna sałatka))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak