Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z chudego twarogu z sosem węgierskim
Kroki postępowania
Przed podaniem odgrzać kluseczki na klarowanym maśle lub gorącej osolonej wodzie i podawać z sosem.
twaróg zmielony | 250g chudy |
ziemniaki ugotowane | 500-600 g |
jajko | 1 duże |
mąka pszenna | ile zabierze |
kasza manna | 2 łyżki błyskawiczna |
łopatka wieprzowa | 350 g |
koncentrat pomidorowy | do smaku |
papryka czerwona | mała |
cebula czerwona | 1 duża |
smalec | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1-2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
przyprawa uniwersalna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: