Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowe z grzybami i marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 3 szklanki
grzyby suszone 3/4 szklanki
marchew 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 4 czubate łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowe z grzybami i marchewką

1. Grzyby moczymy 20 minut we wrzącej wodzie. Następnie wyławiamy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski. Dodajemy ryż, marchew startą na tarce o małych oczkach, cebulę posiekaną w drobną kostkę, jajko i przyprawy. Zagniatamy na jednolitą masę.

2. Z masy formujemy kotleciki (dokładnie zagniatając żeby się nie rozpadły) i obtaczamy je w bułce tartej.

3. Kotleciki smażymy na mocno rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 28.12.2014 21:05
Pyszne - robiłam i jadłam podobne, więc wiem :)
Betina#45 28.12.2014 18:02
wspaniale wyglądają ! ;)
Krystyna32 28.12.2014 16:11
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak