Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwe babeczki posypane orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
mleko 200 ml
olej 50 ml
jajko 2 szt
cukier 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 szt
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe babeczki posypane orzechami

W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche, a w drugiej składniki mokre (poza orzechami), dodajemy do nich składniki mokre czyli jajka, mleko, olej. Całość mieszamy dokładnie łyżką do połączenia składników. Jabłka obieramy i ścieramy na drobnej tarce, a orzechy włoskie drobno siekamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Na wierzch nakładamy po łyżeczce tartego jabłka i posypujemy orzechami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 28.12.2014 17:46
rewelacyjne :)
eliza135 27.12.2014 21:54
To jest właśnie to co lubię :)
Renataj 27.12.2014 21:04
Pyszne :))
gosia56 27.12.2014 20:22
super babeczki mam takie same foremki;)
as28 27.12.2014 20:20
super babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak